Uw voorkeursnascholingen gratis in uw inbox? Registreer nu.

ABCDE voor AIO

HKN Huisartsen, Schagen
7 punten
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
Standaardtarief
Gratis
Dinsdag 11 september 2018
van
09:00 tot 16:30
Meer info & inschrijven

In samenwerking met het VU en het AMC verzorgt DOKh de ABCDE en AED en BLS training voor derdejaars AIOS. Als derdejaars AIOS heeft u inmiddels van ons de uitnodiging ontvangen om zich in te schrijven voor deze training. U bent verplicht om deze training te volgen. Mocht deze datum u niet uitkomen, neem dan contact op met Sabrina Stap sstap@dokh.nl

Tijdens de AIOS training komen de volgende onderdelen aanbod: Lotus Parcours: De abcde scenariotraining begint plenair met de theoretische achtergrond van de ABCDE- methodiek. Na het plenaire gedeelte wordt de groep verdeeld in kleinere groepen. Allen volgen in wisselende volgorde een LOTUS parcours.

ABCDE: "treat first what kills first"

Op de huisartsenpost worden huisartsen regelmatig geconfronteerd met levensbedreigende situaties. Deze situaties zijn vrijwel altijd onverwacht. Door toepassen van de ABCDE- systematiek kunnen levens gered worden. Plenair zal de theorie van de ABCDE- systematiek toegelicht worden en gedemonstreerd aan de hand van een casus met een LOTUS patiënt. De (huis)arts (in opleiding) wordt getraind in het primair benoemen van symptomen en toestandsbeeld van de patiënt met acute ernstige klachten volgens de ABCDE systematiek. Aandacht zal worden besteed aan efficiënt communiceren in kritische situaties

Vaardigheden:

De volgende vaardigheden zullen worden geoefend:

- het inbrengen van een infuusnaald op een fantoom;

- het plaatsen van een botnaald

- het klaarmaken van een infuussysteem;

- vernevelen

- het toedienen van zuurstof;

AED/BLS

De training Basic Life Support wordt volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad en de Nederlandse Hartstichting gegeven en omvat de volgende onderdelen:

- Basic Life Support (basisreanimatie van volwassenen)

- AED-training (Automatische Externe Defibrillator)

- Pediatric Basic Life Support (basisreanimatie van baby's en kinderen)

Tijdens de training zal de basisreanimatie volgens de vierstappen leermethode aangeleerd worden. Aandacht zal worden besteed aan levensreddend handelen op de huisartsenpost. Dit kan in overleg worden aangevuld met extra informatie of specifieke wensen toegespitst op de huisartsenpost. Doordat we de beschikking hebben over acht reanimatiepoppen en training AED's, krijgt de cursist ruimschoots de gelegenheid en tijd om te oefenen. Ook de baby- en kinderreanimatie zullen geoefend worden en ook daar zijn meerdere poppen voor beschikbaar. De AIOS ontvangt na afloop van de les een reanimatiehand-out en een officieel reanimatiediploma.


Accreditatie:
Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) 7 punten

Competenties:
Onbekend

ICPC Codes:
Onbekend

- ADVERTENTIE -

Locatie

HKN Huisartsen, Schagen

Meer nascholingen van DOKh

Wij steunen Huisarts-Nascholing.nl